30.-31.03.2023. Uspješna potraga na području Ruplja

U 22:18 potražni tim Stanice Zadar zaprima poziv dežurnog spašavatelja da je potreban pas za potragu na području Ruplja. U akciju se dižu svi članovi HGSS Zadar. Radi se o starijoj muškoj osobi, teže pokretnoj, sa zdravstvenim problemima.

U međuvremenu se dogovara s policijom koja je na terenu mjesto okupljanja. Nakon održanog razgovora vođa potrage HGSS tima dijeli sektore terena po ekipama za pretragu, a potražni tim (vodič i pas) kreće od zadnje točke viđenja. Iako se mještani i policija pretražili dio terena, vođa potrage HGSS Zadar ih šalje na ponovnu pretragu. U 00.10 sati došla je dojava da je nestala osoba pronađena živa  cca 50 m od puta u kanalu s nogama u vodi u samoj blizini autoceste, na području koje je već bilo ranije pretraženo. Pronašao ju je policijski djelatnik. HGSS ekipa otišla je do mjesta pronalaska te nakon utopljavanja  unesrećene osobe pakira osobu na nosila i predaje osoblju hitne medicinske pomoći.

U potrazi je sudjelovala policija, rodbina i mještani i to svi u prilično velikom broju te im ovim putem zahvaljujemo na angažmanu.