Puno posla za Stanicu Zadar na praznik rada

Subotu i nedjelju članovi stanice Zadar proveli su na ukupno pet dežurstava i dvije akcije. Četiri člana stanice Zadar, dva stanice Split i dva stanice Zagreb bili su dežurni u subotu u NP Paklenica na tradicionalnom Big Wall natjecanju. Za vrijeme dežurstva stiže dojava o osobi koja ima kroničnu bolest i nalazi se kod planinarskog doma u Paklenici. Ne može se sama spustiti te je zatražena pomoć spašavatelja. Spašavatelji sa dežurstva i još dva člana stanice Zadar koji su se zatekli u domu je spuštaju nosilima do parkirališta gdje je predaju dežurnim djelatnicima hitne medicinska pomoći.

Druga akcija kreće pred sam kraj dežurstva. Strani penjački par poziva u pomoć iz Anića kuka, sektor Stup gdje im je zapelo uže i ne mogu se spustiti. Dvoje spašavatelja pomažu im i dovode na sigurno. Akcija završava malo prije pola noći. U nedjelju se nastavlja dežurstvo na kojem sudjeluje 5 članova stanice Zadar, dva stanice Zagreb i jedan stanice Split.

Paralelno sa dežurstvom u Paklenici članovi pokrivaju još dva dežurstva, jedno u subotu na otoku Pagu Island Pag Trail na kojem su dva spašavatelja sa vozilom i Extreme Enduro Lika koje je trajalo dva dana subotu i nedjelju. Prvi dan dvoje spašavatelja sa jednim vozilom, drugi dan troje spašavatelja sa dva vozila. Na utrci je sudjelovalo preko 350 natjecatelja iz 9 država. Obje utrke prošle su bez intervencija.