Dva dežurstva i jedna akcija prošlog vikenda

U subotu i nedjelju 19. i 20.6. HGSS je odradio dva dežurstva na području NP Paklenica. Osim ugovorenog dežurstva u NP Paklenica koju su pokrili članovi HGSS Stanice Požega, njih troje sa 6 dodatnih članova i jedan član HGSS Stanice Zadar, ovu nedjelju je organizirana po 19. put trail utrka Naturel Velebit Ultra Trail sa 4 kategorije, Marathon 42km / 2.500m+, Challenger 25km / 1.400m+, Active 17km / 900m+ i Light 7km / 350m+. Na utrci je sudjelovalo 355 trkača iz 12 država. Utrku su pokrila četiri člana HGSS Stanice Zadar sa terenskim vozilom. Oba dežurstva prošla su bez potrebe za intervencijama.

Međutim na dežurni telefon Stanice Zadar stiže poziv unesrećene osobe na području Prosinjak- Mamet jama. Osoba se nije osjećala dobro te je pozvana HMP koja nije mogla do nje. Kako je na dežurstvu bilo dovoljno spašavatelja, a bili smo najbliži lokaciji unesrećene dva spašavatelja sa terenskim vozilom otišla su u pomoć. Prevezli su unesrećenu do prometnice gdje su je preuzeli djelatnici HMP.

Isti vikend u ubučnom centru HGSS-a “Dragutin Špehar” odrađen je tečaj za voditelje potraga sa 26 polaznika  i 11 instruktora. Među njima i jedan član Stanice Zadar. Tako smo sada bogatiji za još jednog voditelja potraga koje su HGSS-ove najčešće akcije.