Nova akcija dežurnih u NP Paklenica, 1.9.2018.

Nakon desetosatnog dežurstva u kanjonu velike Paklenice u 20:08 h putem dežurnog telefona ekipi na povratku s dežurstva stigla je obavijest o planinarima koji se nisu vratili iz brda i nekoliko sati od zakazanog vremena. Imajući u vidu da je navedenim područjem projuhujslo grmljsvinsko nevrijeme žurno se krenulo u prikupljanje informacija.
Četveročlana njemačka obitelj je krenula u kanjon male Paklenice da bi kružnim putem se vratila u do ulaza u malu Paklenicu. Majka i sin su nakon sat vremena odustali od planinarenja, a otac i kći su nastavili dalje i prema planu su  trebali stići oko 16 h. Kako nisu stigli do 20 h majka je pozvala 112 te je tim pokrenuta potraga za ostatkom obitelji. Dva člana su odmah krenuli u prikupljanje podataka, a dok je ostatak ekipe obaviješten te stavljen u pripravnost.
Na sreću prilikom prikupljanja podataka stigla je informacija od majke da se ostatak obitelji javio s recepcije Velike Paklenice. Nakon što je informacija dodatno potvrđena akcija potrage je obustavljena.