Potraga na području Maslenice, 25.3.2018.

Jučer u večernjim satima HGSS Stanica Zadar posredstvom Centra 112 primila je poziv policije za potragu nestale osobe na području Maslenice.

Češki državljanin u dobi od 36 godina ranije toga dana nakon kupanja u moru udaljio se u nepoznatom smjeru. Pola sata nakon toga prijatelji su ga krenuli tražiti, no bezuspješno te su pozvali policiju, koja je dalje angažirala gorske spašavatelje. Nestali nije bio obučen, a kako je temperatura zraka unatoč proljeću još uvijek jako niska, pokrenuta je žurna akcija.

Kako bi se što prije krenulo u potragu, prije angažiranja većeg broja članova, na teren su prvo  upućena četiri sapašavatelja i tri potražna psa. Dolaskom na teren prikupljene su sve informacije te zajedno s tri policijska službenika se pristupilo brzoj pretrazi terena, obilazila se obala te okolni putevi.

U 22:30  nestalog, koji se nalazio na obali u blizini uzgajališta daganja nedaleko mjesta na kojem je posljednji put viđen  je pronašao potražni pas Casper. Nestali nije bio ozlijeđen već pothlađen te je predan na daljnju skrb hitnoj pomoći. Akcija je završila u ponoći dolaskom svih spašavatelja i njihovih četveronožnih kolega  u Zadar na zasluženi odmor.

Brzom reakcijom spašavatelja, a nadasve pravovremenim pozivom u potragu te odličnom suradnjom s policijom, ona je rezultirala pozitivnim ishodom.