Ljetna škola Telašćica, 21.6.2017.

Već treću godinu za redom stanica Zadar odrađuje edukaciju i radionice, unutar programa ljetne škole zajednice tehničke kulture u PP Telašćica na Dugom otoku.
Ove godine bio je to prvi dan ljeta 21.06.2017. prezentirali smo rad, nastanak i djelovanje HGSS-a, kartografiju, orijentaciju, prvu pomoć, speleologiju i sportsko penjanje.
IMG_4105Napravili smo malu vježbu, potrage i spašavanja unesrećene osobe u kojoj su polaznici škole tražili, pružili prvu pomoći transportirali osobu u UT nosiljci.
Prezentirali smo i spelo tehnike, te napravili tirolsku prečnicu kojom smo spuštali polaznike. 
Nakon ručka i pauze odlazimo do lokalnog penjališta te prezentiramo sportsko penjanje top rope, koje je polaznicima ove škole bilo apsolutni hit. 
Sudjelovanjem na ovakvim radionicama i prezentacijama trudimo se djelovati preventivno, te tako spriječiti i smanjiti broj naših intervencija koje su prvenstveno izazvane neodgovornim ponašanjem čovjeka. Isto tako moramo pohvaliti polaznike ove škole koji su pokazali zavidnu razinu znanja prve pomoći i orijentacije što će im uvelike pomoći i olakšati nastave li svoj boravak u prirodi prakticirati i u budućnosti.