Akcija Sijeverni greben, 22.4.2017.

Njemački penjač je uslijed pada u smjeru Sjeverni greben u stijeni Veliki ćuk zadobio frakturu lubanje i noge. Do unesrećenog su prvi, penjući se po stijeni, stigli članovi HGSS Stanice Zadar i pružili mu prvu pomoć, a zatim je stigao helikopter HRZ-a s letačima spašavateljima iz Splita.

Iz lebdećeg helikoptera spustila su se dvojica spašavatelja oko 80 metara ispod vrha 250 metara visoke okomite stijene. Unesrećenog penjača su položili u nosila nakon čega je iz helikoptera spušteno dugo uže s pomoću kojeg se podiglo nosila i spašavatelje iz stijene. Nakon izvlačenja tehnikom “long line” unesrećeni je penjač, zbog ozbiljnosti ozljede, transportiran u KBC Firule. Njegov partner izvučen je na vrh litice nakon čega je u pratnji spašavatelja dopraćen u podnožje stijene.

Posada HRZ-a je i ovaj put zajedno s ekipom HGSS-om odradila majstorski posao.[:en]Strani penjač je uslijed pada u smjeru Sijeverni greben u stijeni Veliki ćuk ozlijedio glavu i slomio nogu. Do unesrećenog su prvi, penjući se po stijeni, stigli članovi HGSS Stanice Zadar i pružili mu prvu pomoć, a zatim je stigao helikopter HRZ-a s letačima spašavateljima iz Splita.

Iz lebdećeg helikoptera spustila su se dvojica spašavatelja oko 80 metara ispod vrha 250 metara visoke okomite stijene. Unesrećenog penjača su položili u nosila nakon čega je iz helikoptera spušteno dugo uže s pomoću kojeg se podiglo nosila i spašavatelje iz stijene. Nakon izvlačenja tehnikom “long line” unesrećeni je penjač, zbog ozbiljnosti ozljede, transportiran u KBC Firule. Njegov partner izvučen je na vrh liice nakon čega je u pratnji spašavatelja dopraćen u podnožje stijene.

Posada HRZ-a je i ovaj put zajedno s ekipom HGSS-om odradila majstorski posao