Akcija u Paklenici i aktivnosti stanice Zadar

Akcija u Paklenici 10.9.

U 16:30 dežurni spašavatelj je zaprimio poziv preko centra 112 od bračnog para iz belgijskog državljanstva. Tražili su pomoć navodeći da ne znaju gdje su te da su iscrpljeni i da se ne mogu dalje kretati. Iz pravca kanjona (od Lugarnice) kretali su se prema Vidakovom kuku. Dvoje spašavatelja koji su bili na povratku sa dežurstva u Lici odmah se upućuju prema kanjonu dok iz Zadra kreće pet spašavatelja. Još troje se taman zateklo u kanjonu Paklenice te se pridružuju akciji.
Prvi se upućuju dvoje članova HGSS iz stanice Ogulin i Orebić koje se nalaze u kanjonu. U međuvremenu se stupilo u kontakt s unesrećenima i doznalo se da su prošli sajle kod Vidakovog kuka i da čekaju negdje na putu. Nakon dužeg traženja pronađeni su na putu iznad Manite peći u 19:50. Na sreću nisu bili ozlijeđeni te im osim napitaka nije trebalo pružanje prve pomoći te su uz pratnju spašavatelja došli u kanjon u 21:30.

U akciji je sudjelovalo 10 članova HGSS-a i dvoje planinara.

Dežurstvo na prvenstvu Hrvatske u kros triatlonu 10.9.

Dana 10.09.2016. stanica Zadar je osiguravala Državno prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu, Državno prvenstvo u super sprint kros triatlonu te rekreativna utrka u kros duatlonu, s ciljem i startom u lučici Prosika na Vranskom jezeru.
Na prvenstvu se okupilo stotinjak natjecatelja, a dežurni članovi su osiguravali najkritičniji dio natjecanja, biciklističku utrku te po potrebi i ostali dio prvenstva. Cijelo natjecanje je prošlo bez potrebe za intervencijom.

Na dežurstvu sudjelovala 2 člana stanice Zadar sa vozilom HGSS-a.

Dežurstvo na međunarodnoj utrci Enduro Lika “The Land of the wolf” 10. i 11.9

U periodu 10.-11.rujna na području mjesta Srb održana je 4. po redu međunarodna utrka Enduro Lika “The Land of the wolf” u kojoj je sudjelovalo više od 250 natjecatelja iz Europskih zemalja.

Sve je prošlo bez potrebe za intervencijom dežurne ekipe HGSS-a.

kros-triatlon enduro-lika