Potražna akcija u kanjonu Velike Paklenice

Četveročlana obitelj, strani državljani, zalutali na putu od Manite peći do dna kanjona Velike Paklenice. Unesrećeni je transportiran helikopterom Na teren su krenule dvije ekipe spašavatelja koji su pronašli zalutalu obitelj.

13.50

Akcija je povratkom spašavatelja u bazu završila. U akciji je sudjelovalo 15 spašavatelja HGSS-a, pri čemu je jedan spašavatelj zadobio lakšu ozljedu noge.

12.55

Zbog nepristupačnosti terena, letači spašavatelji su transportirali unesrećenog u podvjesu do Starigrada, gdje će biti ukrcan u helikopter i prevezen do Zemunika gdje ga preuzimaju djelatnici Zavoda za hitnu medicinu. Ostala trojica članova obitelji uskoro su na ulazu u kanjon Velike Paklenice.

10.30

Spašavatelji su pronašli zalutalu obitelj na teško pristupačnom terenu, neadekvatno opremljenu, bez hrane i vode.

Prema prvim informacijama, muška osoba (62 godine), otac obitelji, ima kroničnih srčanih poteškoća čije se stanja pogoršalo te je pokrenuto helikoptersko spašavanje. Osoba je stabilizirana te se svaki trenutak očekuje dolazak spašavatelja iz zraka.

Ostatak obitelji se uz pratnju spašavatelja spušta najlakše prohodnim putem.

Još jednom apeliramo – ne krećite se bez adekvatne odjeće i obuće, dovoljne količine hrane i vode te lijekova ukoliko imate zdravstvenih teškoća!