Transport preminulog planinara s Velebita

U ponedjeljak je u suradnji stanica HGSS Gospić i Zadar sa Struga u NP Paklenica transportirano tijelo preminulog planinara.

U kasnim večernjim satima, 21. listopdad HGSS Stanica Gospić putem Županijskog centra 112 zaprimila je dojavu o smrtnom slučaju na lokalitetu Struge u NP Paklenica. Naime radilo se o preminulom planinaru koji je tijekom dana boravio u skloništu na Strugama. Nakon dojave očevica, planinara koji je također boravio u skloništu pokrenute su radnje od strane PU ličko – senjske vezane za provođenje uviđaja i utvrđivanje činjenica o nesretnom slučaju te je od strane Stanice Gospić zatražen transport tijela i asistencija policijskim djelatnicima koji su bili zaduženi za obradu slučaja.

Kako je lokalitet na granici nadležnosti stanica Gospić i Zadar, odmah je dogovoreno da organizaciju vođenje akcije i transport stanice odrade zajedno.

Tako su u ranim jutarnjim satima 15 spašavatelja iz Zadra i Gospića, tri policijska službenika i dva djelatnika Nacionalnog parka Paklenica, preko Velikog Rujna i Buljme došli do Struga te nakon policijskog očevida transportirali tijelo nesretnog planinara nosilima UT 2000 na Veliko Rujno gdjega je preuzeo mrtvozornik.

Akcija je završena nešto iza podneva, a kako je ponovo da izražaja došla odlična suradnja dviju susjednih stanica cijeli transport i organizacija su bili odrađeni besprijekorno.

Tomislav Rukavina

20131022_101724_resized 20131022_101945_resized