Spašeni izgubljeni izletnici u NP Paklenica

Noćas je uspješno završila potraga za izgubljenim izletnicima na području NP Paklenica.

Sinoć u 20.50 sati zaprimljena je dojava o trojici njemačkih izletnika koji su dolaskom noći zalutali u NP Paklenica na predjelu između Bužonića doline i Mitrove gradine.

Spašavatelji su zajedno s djelatnicima Parka stupili u kontakt sa zalutalim izletnicima kako bi skupili što više informacija o njihovoj lokaciji jer je teren na kojem su se nalazili izvan markiranih staza. Nakon kratkog dogovora spašavatelji i djelatnici Parka krenuli prema zalutalim izletnicima te su nakon probijanja po teškom terenu i zbog loših vremenskih uvjeta tek u 23.50 uočili svjetlo od zalutalih izletnika.

U 00.20  spašavatelji su uspjeli doći do njih. Izletnici nisu imali adekvatnu odjeću te obuću za planinarenje, a nisu imali ni dovoljno vode ni rasvjetu za sve. Spašavatelji su im dali vode i nakon kraće pauze krenuli s njima u silaz prema Selinama. U 2.20 sati pašavatelji i djelatnici parka spustili sa zalutalim izletnicima do ceste čime je ova akcija završila. U akciji sudjelovali tri člana Stanice Zadar i dva djelatnika NP Paklenica.

Ante Tomić