U NP Paklenici započelo svakodnevno dežurstvo HGSS-a

Tijekom srpnja započela su svakodnevna dežurstva HGSS-a u kanjonu Velike Paklenice. Već na početku ljetnih dežurstava, gorski spašavatelji imali su nekoliko intervencija.

Tako su u ponedjeljak, 15. Srpnja u 12.50 sati prilikom odlaska na ručak, članove HGSS-a zaustavili su mještani Starigrada i zatražili pomoć. Naime, prilikom instalacije struje u kuću u izgradnji, pozlilo je 52-godišnjem električaru. Njegove kolege su mu odmah priskočile u pomoć i postavile ga u bočni položaj, gorski s pašavatelji su pozvali hitnu medicinsku pomoć te je nesretni muškarac pregledan i u 13.10 sati upućen u Opću bolnicu u Zadru.

Samo nekoliko minuta kasnije, u 13.15 sati proslijeđen je poziv u pomoć osobi koja se nalazi u sektoru Ptice i koja se zbog iscrpljenosti ne može spustiti iz smjera težine 5b. Spašavatelji su se popeli do 65-godišnjeg penjača kojeg su potom spustili u podnožje stijene. Osim iscrpljenosti, osoba nije bila ozlijeđena.Posljednja intervencija toga dana bila je u 17.15 sati kada je dvoje švicarskih penjača zatražilo pomoć jer im je uže zapelo u smjeru Figa (4b+).